Päivitys torstaiseen tapaan:

Hain tänään aamulla asemapiirrokset Domus Printistä Tampereelta. Ne tulivat varsin nopeasti koska kuittasin vasta illalla kahdeksan maissa arkkitehtisuunnittelijalle että viimeisin versio oli mielestäni ok. Sitten otin pojan (joka sairastelee enterorokkoa kotosalla) ja koko suunnittelutarveratkaisun paperinivaskan mukaan ja lähdimme tapaamaan vastaavaa mestariamme. Kävimme hakemuspaperit vielä vastaavan kanssa läpi ja ne näyttivät hänestäkin ok:lta. (Suositteli muuten Teritalojen asiallista tapaa toimia, kun taas Designtalosta oli hieman negatiivistakin sanottavaa...)

Sitten piti jättää hakemus rakennusvalvontaan mutta olivat jo ehtineet kaikki lähteä lounaalle tai muualle. Kävimme itsekin lounaalla ja palasimme 12 pintaan jolloin uusi vastaava rakennustarkastaja oli palannut työpisteelleen (en ollut muuten aiemmin vielä tavannut, mutta olin lukenut esittelyn kunnan nettisivuilta - pitäisiköhän linkata tähän:)

Hän sitten tutki paperit ja sanoi mm. että "suunnittelutarveratkaisu asioissa on otettu tiukempi linja" ja "viime kokouksessa 5 hakemuksesta meni 2 läpi.." mutta myös että "hyvä että tästä on etukäteen puhuttu" (mainitsin puoltavista syistä kuten vesiosuuskunnan jäsenmäärän lisääminen...) Eipä siinä sitten muuta, lupasi laittaa paperit kierrokselle. Tietoa päätöksestä pitäisi tulla lokakuun 1. täyden viikon perjantaina. Peukut pystyyn!
 

Eilen illalla muuten vesiosuuskunnan käyttämä urakoitsija kävi katsomassa mahdollisia linjauksia liittyä ko. vesiosuuskuntaan. Kävi selväksi että ainoa järkevä suunta on nuo saman tien varressa olevat lähimmät naapurit (joiden kauppakirjoissa on myös kirjattu rasitteeksi luvat näille putkivedoille - eli tuokin mahdollistaja ok). Toisekseen matkaa tulee niin paljon (likemmäs 100m) että melkein tasaisessa maastossa ei saa riittävää kaatoa pelkästään yhden OKT:n viemärille. Tämä sitten tarkoittaa että meidän pitää hankkia oma pumppamokin ja omalla lisäkustannuksella. Ainoa pieni lohtu on että tuolla (ohuemmalla) paineputkella voidaan liittyä lähimmmän naapurin viettoviemäriin, eikä tarvitse vetää putkea sinne kauemmalle naapurille jonka autotallin takana tuo lähin pumppaamo muuten olisi ollut.

Näinpä, alempi arvio (13.000€) vesiosuuskunnan liittymistä tarkentui vielä mukavasti ylöspäin, itse liitymä maksu 11.350€ ja vesiosuuskunnan jäsenkirja 150€, tämän päälle sitten vielä tuo pumppamo 3.000€ ja 100m putkiveto 2.500€ (em. urakoija tarjosi tätä "kiinteään hintaan" putki maahan kaivettuna 25€/m). Eli loppulasku (arvio) olisi 17.000€ - vanha satatuhatta(!) Vertailun vuoksi, vastaavan talon liityntä kunnalistekniikkaan kaava-alueella: 4.500€. Tämä on siis liki 4-kertainen. Mutta ei auta itkeä, tiedossa oli jo etukäteen että tämä pyörii 11.000€ nurkilla. Toki siihenkin 6.000€ lisää on paaaljon.. Mutta ilman vettäkään ei voi elää ja lupia tuonne ei saa jollei liity vesiosuuskuntaan.

Pakko avioliitto tai kuolet janoon...