Vaan sepä ei haittaa kun tämä suunnitteluvaihe on onneksi "sisähommaa" pääosin

Ihmetyttää kun pankista ei ole vieläkään kuulunut mitään lainapäätöksestä, vaikka lupasivat sitä heti alkuviikosta ja nyt on jo perjantai.. Täytyy siis tätäkin pollata. Josko se päällikkö onkin keksinyt lyödä jotain kapulaa rattaisiin, ovathan nuo luvut aika hurjia kuitenkin.

Viikonloppuna toivottavasti olisi sen verran huomenna sateesta taukoa että saataisiin pitää pikku talkoot tulevan naapurin kanssa heidän tonttinsa kulmalla. Sillä kohtaa mistä meille tulee (heille rasite) tie on näet tällä hetkellä varastoituna rakennustarvikkeita, mm. lautaa. Koska meidän takia noitten siirrolla on painetta niin tarjouduin tuonne talkoisiin heilumaan. Ens kuussa tuosta toivottavasti pääsee ajamaan jo vaikka autolla perille asti...

Varsinaisessa suunnittelussa on tarkoitus nyt keskittyä ainakin näihin kolmeen:

Itse talopaketti, jossa tuntuu olevan kovasti vaikeuksia keksiä hyviä "kilpailijoita" tuolle Carolina mallistolle, josta meillä jo vuoden vanha suunnitelmakin olemassa. Mutta kaiketi tuota Jetta-taloa ja muitakin pitää nyt oikein tosissaan vielä tutkailla. Vaihtoehtoja on näissä talotoimittajissakin melkeinpä liiankin paljon, onneksi ison osan (Älvsbyhus, harkkotalotoimittajat, jne.) voi heti jättää huomiotta...

Toinen osa-alue on sitten tuo lämmitysratkaisu, tai no, maalämpöhän on jo päätetty, mutta nyt pitäisi valita ehkä 3-4 toimittajakandidaattia, joilta pyytäisi tarkempaa tarjousta. Tuntuu että juuri tällä lämpöpumppu puolella on niin kova buumi menossa että mahtavatko ehtiä edes tarjoamaan. No, täytynee tarjouksessa eritellä tuo maapiirin putki, se kun on ainoa mitä tarvii tänä vuonna. Lämpöässän T10:ä on suositeltu, samoin joku oli tykästynyt Ekowelliin, itsellä ollut mielessä myös Nibe - eli näissäkin on melkein runsauden paljous. Tälläkin kertaa ollaan (tai olen, ei tälläiset asiat emäntää kiinnosta) päätymässä siihen että tuo pumppu olisi järkevää sijoittaa talousrakennukseen. Se vaatii kuitenkin melko paljon tilaa, eikä ole koskaa täysin äänetön / värinätön. Lämpökanaali rakennusten väliin tarvitaan kuitenkin koska myös AT-varasto on tarkoitus lämmetä samalla lämmönlähteellä.

Viimeisenä, tälle tontille (alueelle) pikanttina yksityiskohtana on sitten tuo oman pumppaamon suunnittelu ja hintakilpailutus. Serkku suositteli tähän Nordic-10:ä, joka on hyväksi havaittu. Paikallinen urakoija taasen ei ole tuota mallia käyttänyt vaan tuotteet olivat Grundfosilta ja yhdeltä toiselta toimijalta. Pumppaamo pitää myös asentaa ja tehdä muut käyttöönottotoimenpiteet, mutta olen miettinyt että josko LVI-urakan tekijältä nämäkin aikoinaan sujuisivat. Mutta tässä tulee sitten muna-kana ongelma eli tuota urakoijaa ei ole tiedossa vielä hyvään aikaan. Suunnitelmia ei voi tehdä ennen kuin on talomalli ja siihen piirustukset, eikä siis mitään LVI-urakoijiakaan voi vielä alkaa kilpailuttamaan. Ehkä on hyvä pyrkiä saamaan tämä pumppaamo jonain kokonaisratkaisuna, mutta katsotaan nyt mitä nuo tarjoukset sanovat.

www.onninen.com/finland/Tuotteet/Infratuotteet/Infra2/Pages/Default.aspx

Eiköhän näissäkin ole puuhaa taas yhdelle viikonlopulle ihan sopivasti...

Countdown: Alle 3 viikkoa suunnittelutarveratkaisupäätökseen.