Asiat ovatkin nyt alkuviikosta edenneet ripeästi. Vesi- ja viemäriliittymää urakoimaan sovittu firma otti yhteyttä heti alkuviikosta ja kyseli aloituksesta. Totesin että ainakin liitoskohtalausunto tarvitaan kunnalta ja vesiosuuskunnan suunnittelijalta vihreää valoja ennen kuin mitään voidaan aloittaa.

Iso avoin asia oli myös se joudutaanko tontille rakentamaan oma jätevesipumppaamo vai tullaanko toimeen viettoviemärillä. Tiistaina sitten urakoijan mittamies kävi tontilla ja mittasi korot: kaatoa olikin tontin maanpinnasta viemärin liityntäpisteeseen 2,2 metriä. Tämä oli paremmin kuin oli ennalta ounasteltu! Urakoija, kuten myös osuuskunnan suunnittelija ja vastaava mestari olivat nyt viettoviemärin puolella. Tämä oli iloinen uutinen koska kalliin noin 3.500€ pumppaamon hankinnalta näin ollen vältyttäisiin.

Tosin tuohon viettoviemäriin tarvitaan ainakin 5 tarkistuskaivoa, serkun mukaan noin 150€/kpl Uponorilta ja koko linjan rakentaminenkin on paljon työläämpää kuin sen paineviemärin, joten katotaan nyt loppupeleissä paljonko todellista säästöä tulee. Mutta jos homma menee putkeen on lopputulos varmasti pumppaamoa huoltovapaampi hamaan tulevaisuuteen!

Tänään keskiviikkona homma sitten etenikin jo siihen pisteeseen että urakoija toi kaivurin tontille ja kuorma-auto toi pari kuormaa sepeliä putkiasennuksen pohjustusta varten. Työt alkoivat sillä että kaiveltiin naapurin tontilta putki näkyviin. Putki löytyikin helposti, ja huomenna työt jatkuu ao. Hyundailla varsinaisella linjan kaivuulla.

Mitäpäs muuta alkuviikkoon on kuulunut, no maanantaina käytiin suunnittelusessio Pirkkalan Taloteolla. Parituntisessa sessiossa pyöriteltiin lukuisia pohjavaihtoehtoja, tai ennemminkin saman teeman muunnelmia, mutta oikein sellaista lopullista kolahtamista ei saavutettu. Herkästi tuli sellainen suo siellä vetelä täällä fiilis. Kompromissien teko on niin vaikeaa mutta välttämätöntä... Lopulta saatiin yksi pohja valittua aihioksi, ja sovittua sen päälle tehtävät 5-10 muutosta. Tuosta tulee nyt sitten tarjous joskus marraskuun puolivälissä, vasta.

Paria muutakin toimittajaa tuli taas vilkuiltua, nimittäin Kodikasta ja pitkästä aikaa Kannustaloa. Alkoi sen verran jälkimmäinenkin nyt kuitenkin kiinnostaa että taidan ihan kysyä missä tuollaisen Aurora 178:n listahinta nyt sitten liikkuisi.

Vesiosuuskunnan asioitten paineessa olen myös ottanut yhteyttä nyt kahteen LVI-suunnittelijaan, ja pyytänyt kummaltakin tarjoukset LVI-suunnitelmista. Maalämpörintamalla on yhä hiljaista, ilmeisesti parempaa tekemistäkin on kuin laatia tarjouksia.