Eipä tullut perjantaina tietoa lupapäätöksesta, vaikka määrä oli. Kokous oli kuitenkin to 7.10. illalla ja netissä luettavissa ollut esityslista oli ihan toiveikkaan kuuloinen, pieni ote tämän meidän asiakohdan loppupuolelta:

Ehdotus
KAAVOITUS- JA RAKENNUSJAOSTO suostuu hakemukseen ehdolla, että rakennuspaikka liitetään vesihuoltoverkostoon ja ehdolla, että talousrakennus rakennetaan väh. 10 metrin päähän pohjoisrajasta. Talomalli soveltuu rakennettuun ympäristöön ja maisemaan. Tarkemmin rakentamista ohjataan rakennuslupaa haettaessa. Rakentaminen ei vaikuta haitallisesti alueen muiden maanomistajien tasapuoliseen kohteluun ja yhdenvertaisuusperiaatteen toteutumiseen.

Eli jollei kokouksessa ole mitään ihmeempää ilmennyt niin ainoa lisäehto rakentamiselle olisi tuo talousrakennuksen asemointi. Siitä ei pitäisi mitään isompaa probleemaa tulla, tehdään sitten 10 metrin päähän niinkuin lupa vaatii...

Ekowell on ollut aktiivisin maalämpöpumppujen tarjouskierroksella. Paitsi että sieltä tuli ensimmäisen tarjous niin edustaja myös soitti perään jo torstaina. Vaihtoehdot ovat lähinnä 9.5 vs. 11 kW tehoisessa ja 340l vs. 500l varaajan koossa sekä 1 vs. 2 lämmönjakopiirissä. Lisäpiiri maksaa 600€ kun taas eri tehoisten pumppujen hintaero oli vain 300€. Ainakin 11kW pumppu vaatisi kylkeensä peräti 2 x 300m maapiirit. Nuokin oli tarjouspyynnössä tietenkin mukana. Ylipäätään koko maalämmön hankinta alkaa jo vahvasti haiskahtaa vähintään kylmälaitetekniikan jatkokurssi II:lta

Talotoimittajista mukaan tuli taas myös vanha tuttu, Taloteko Pirkkalasta. Sovimme ensimmäisen (tämän kierroksen) suunnittelusession viikon päähän. Jos vertaa että Taloteko platform pystytyksessä menee 5-7 viikkoa kun taas suurelementeistä talo nousee 2 viikossa niin onhan tuo enempi aikaa, mutta ei välttämättä ratkaisevan iso ero kokonaisuudessa. Tällä argumentilla sitten myös Kastellin on yhä harkinnan arvoinen.