Tänään tuli 2 viikkoa liittymäkaivuuta täyteen... Toissapäivänä sentään saatiin putkilinjat rakennettua tontin rajalle asti, missä ne saavat olla rauhassa talven yli. Kaverit tosin ehtivät peittämään putkien päät (erityisesti viemärin) reilulla metrillä sepeliä ennen kuin niistä oli otettu korkoja talteen maan pinnalle, joten kaiketi saan kaivaa tuon putken vielä näkyviin viikonloppuna. Ettei vaan olisi ollut tarkoitus peitellä omia jälkiään, kun asennuksen tarkkuudessa on ollut vähän sanomista.

Viikonloppuna maanomistaja jonka alueella oltiin kaivamassa äkkäsi että putkilinja ei ole pysynyt linjassaan vaan oli "karussa" hänen peltonsa puolella parin metrin verran... No, purkuhommaahan siinä sitten tehtiin maanantaiaamupäivä, eli noin 10 metriä viettoviemäriä ja vesiputkea kaivettiin ja asennettiin uudelleen.

Tuo ei kuitenkaan meidän kannalta ole se iso ongelma vaan se että tuossa linjaa oikastaessa kävi myös ilmi ettei tuo kaatojen tekokaan tunnu olevan ihan triviaalia. Repsikka nimittäin mittailli putkeen luokkaa 3cm kaatoa metrille vaikka oli moneen kertaan tolkutettu että näin pitkällä (yli 100m) ei mitenkään ole varaa kuin max 1,5cm:iin. Jokainen voi laskea paljonko eroa kertyy tuplakaadosta 100 metrillä. Meillä voi olla edessä hiton korkeitten perustusten teko keväällä. Viikonloppuna on pakko katsoa noita korkoja, jotta tiedetään paljonko ollaan suunnitelmista pielessä. Korkomiesten merkkejä kaverit eivät pahemmin lueskelleet, sanoivat vaan että lähdötkin oli niillä (mittamiehillä) jostain syystä 40cm pielessä. Tiedä häntä, kun en ollut paikalla mittoja otettaessa.

Eilen saatiin sitten tienpohja kuorittua tontille asti, olisikohan tuota ollut luokkaa 50m jäljellä tätä ennen. Tämä kuorinta, joka mentiin taas aika syvästä, varmaan 50cm ja vähintäänkin 5metriä leveälti, paljasti lukuisia isoja kiviä. Tänään aamulla sitten 7.30 merkkailtiin kaivurikuskin kanssa ne jotka täytyi ampua. Varttia myöhemmin tulikin sitten poraaja ja panostaja paikalle ja koko lailla 9.15 äijät olikin jo valmiit lähtemään kahveelle, kun hommat oli tullut tehtyä.

Loppupäivän kaivuri oli sitten tuossa tienteossa täyttäen kaivantoa "molsalla" eli luokkaa 100mm karkealla murskeella. En tiedä oliko ongelma siinä että yksi kuorma-auto oli vain tavaraa kaivurille syöttämässä mutta ei tästäkään vielä valmista tullut. Kun läksin tontilta varttia vaille seitsemän illalla niin kaivurikuski odotteli vielä viimeistä kuormaa "molsaa". Sitä saa onneksi läheltä, luohimo kuuluu meille asti, harmi kyllä kuorma-auto joutuu kiertämään teitä pitkin n. 5-7 km matkan.

Homma jatkuu siis aamusta tuolla molsan ajolla. Menen aamulla poikkeamaan ennen töihin menoa että homma rullaa. Sitten ei ole tämän firman kanssa sovittu muusta kuin että tontin puolelle ajatettaisiin vielä muutama kuorma moreenia täytöksi ja talvea vasten painumaan. Arvelin että 10 kuormaa alkuun voisi olla sopiva määrä mun kaivurikuski arveli että 20 kuorma-autolavallista voisi olla määrä jolla haettu täyttö syntyisi. Artisti maksaa... Savista peltomaata meillä on nyt täyttöä varten melko lailla; tienpohjan alueelta oli tehty 50 traktorikuormaa ennen kuin traktorikuski sekosi laskuissaan... Jos tämä urakka huomenna on ohitse niin kuoharit ovat jo kylmässä - ne on parasta nauttia ennen kuin loppulaskut tulevat postissa

Mitäpäs muuta... Bongasin uuden tän kuussa Tampereella avanneen liikkeen (Meltex)  joka on erikoistunut maanrakennuksen tuotteisiin - kävinkin tänään hakemassa sieltä salaojaputkea 50m kiepin, kun hinta tuntui olevan kilpailukykyinen (125mm paksu putki halvemmalla kuin 110mm putki "rautakaupassa"...)

Kannustalojen tapaaminen on siirretty perjantaille, johtuen lähinnä liittymäteon kiireistä. Teri-talot ystävällisesti pidensivät tarjouksensa voimassaoloa 4 viikolla, koska se oli jo umpeutumassa. Kuka nyt saa kaikilta tarjoukset kuukaudessa? Edes maalämpötoimittajilta ei taida yhäkään olla lopullista tarjousta kuin Ekowelliltä.

Kaikki pitäisi olla suunniteltuna ennemmin ennemmin kuin myöhemmin (ei, äskeinen tautonia ei ollut typo...) - sen tämä liittymätyöhässäkä on osoittanut. No, nyt meillä on sentään tie jossa mahtuu autot jopa sivuuttamaan toisensa....