Eilen illalla olin kaivurin "repsikkana" kun urakoijan oman apumiehen oli tarvinnut jonnekin asioilleen lähteä kahden aikaan iltapäivällä. Putkien kaivuu on tuskaisen hidasta kun koko tienoo on täynnänsä metristä kiveä! Nyt on kaivettu 2.5 päivää noin suunnilleen eikä olla vielä edetty edes naapurin tontilta pois. Tuolta päästä lähdettiin liikkeelle koska naapurin viemärin kylkeen liitytään. Eilen saatiin sentään lopulta heille pihatie taas auki, tänään pitäisi pääsemän välipätkälle (50m) jonka takana meidän tonttikin jossain häämöttää...

Heti työn alkumetreillä tuli ylimääräistä hässäkkää kun naapurin 1.5 vuotta vanha vesisulku hajosi työmiehen käsiin... Oli murtunut alapään kiinnityksistään. Tämän vuoksi piti sitten kaivaa myös toiselta naapurilta hienot nurmikot auki, onneksi suhtautuivat ymmärtäväisesti asiaan. Harmillista, mutta onneksi tämä vesisulun korjaus saatiin sovittua meneväksi vesiosuuskunnan piikkiin, eikä meidän. Kaikki muu touhuhan tässä mennäänkin sitten "artisti maksaa" periaatteella. Sepeliä on jo pelkästään naapurin tontille kipattu (putkien ympärille) 5 kuorma-autollista. Elämä on.

Sitten hiukan muista asioista. Kävin perjantaina kuulemassa Jetta-talon tarjouksen 162 Koivulasta. Paketti on melko hintava, mutta toimitussisältökin laajin tähän mennessä nähdyistä. Laitoin eilen sähköpostia jossa pyysin erittelyä esim. saunapaketin, kattoasennuksen, listapaketin, ilmanvaihopaketin, jne. hinnoista. Tuo läpinäkyvyys on saatava jotta voi ylipäätään vertailla ja miettiä sitä että mitä haluaa paketin mukana ottaa. Laaja toimitussisältö on kyllä muuten ihan ok jos vaan tavara ja hinnat niille ovat kohdillaan. Tein sitten myös Teri-taloille vastaavan pyynnön tarkentaa hinnanmuodostuksen komponentteja. Itse paketin hintahan on Teri-taloilla jopa paljon alempi mutta vastaavasti toimitussisältökin on merkittävästi pienempi (esim. ylläolevista vain saunapaketti sisältyy, ja kattoasennus lisähintaan 9.900€).

Viikonloppuna kaivurityöt olivat seis ja tontilla ei tuolloin tapahtunut paljoa, ainoastaan kävin laittamaan hiukan pitemmät (suuntaa antavat) nurkkakepit rakennusten "ruutujen" merkiksi, jotta putkivedot varmasti ainakin nuo kiertävät. Samalla hahmottelin sitä mihin asti tietä nyt tässä vaiheessa tehdään ja katsoin salaojan paikkaa, tontilla kun on tällä hetkellä ikävä notko suunnilleen rakennuste välissä, johon menee reilusti täyttöä. Haluaisin kuitenkin ihan ensin tuonne kaivattaa salaojan valmiiksi.

Ote asemapiirroksesta (suunnittelutarveratkaisun liite)

Olen odotellut yhteydenottoa Kodikas-taloilta, vaan eipä ole vielä mitään kuulunut. Sentään Lämpöässästä parikin kaveria on ollut yhteyksissä ja ovat nyt tarjousta sorvaamassa. LVI suunnittelusta jätin tarjouspyynnöt parille putiikille, toinen on Vesilahdelta ja toinen Tampereelta.  Vattenfallin maastosuunnittelijasta ei ole näkö- eikä kuulohavaintoja.