Huomenissa tulee viikko täyteen kaivuuta, ja omalle tontille on yhä matkaa... Työtä ovat hidastaneet lukemattomat kivet joista pari osottautui niin isoiksi (halkaisijaltaan ehkä 2 metriä) että ne päätettiin tänään ampua TNT:llä mureniksi. Kun nuo saatiin edestä niin tienpohjaakin päästiin murskeella tekemään ensimmäiset 10 metriä. Kaikkiaan tietä tulee tässä vaiheessa vielä väliin jäävä 50m pätkä ja oman tontin puolelle noin 20m eli kaikkia jotain 80m. Taitaa mennä koko 100 metrin rulla viiraa jos riittääkään.

Huomenna perjantaina jatketaan siis vesi- ja viemärilinjan rakentamista, mikä oli tänään stopissa koska kaivuri kuori tienpohjaa ja ammuttiin nuo kivetkin. Melkoinen kasa täytemaata tuosta tienpohjasta on tullutkin mutta aion hyödyntää noita sitten ensi vuonna tontin täytöissä. Maanomistajalla toivottavasti ei ole mitään sitä vastaan että läjitän niitä talven yli hänen kesantopellollaan. Täyttöihin kaivurikuski selvitti myös moreenin saatavuutta Marjamäen louhimosta. Tuosta saisi hyvin kantavaa pohjaa pihan ajettavalle alueelle hintaan 65e / kuorma (n. 12-13m3).

Viime viikolla Digitoday uutisoi että Elisa joutuu laskemaan liittymämaksua johtuen Kilpailuviraston päätöksestä että Elisa käyttää määräävää markkina-asemaansa väärin. Vajaa 2 vuotta sittenhän Elisa nosti liittymän eli Talokaapelin hintaa 230€:sta 1834€:on kertaheitolla. En nyt jaksa laskea edes tuon korotusprosenttia Soitin sitten tänään tuonne Elisan asiakaspalveluun ja minut ohjattiin asiantuntijalle joka kertoi että uudet hinnat tulevat voimaan 1.12.2010 eli kannattaa odotella vielä kolmisen viikkoa ennen tilausta jolloin säästää päältä 600€. Uusi hinta tulee olemaan 1190€ jollen väärin muista. Käsittääkseni tuo kattaa sen että kaapeli vedetään tontin rajalle ja sitten aikoinaan kytketään toimintaan. Kaapelin veto omalla tontilla ja sisäverkotus menee omaan piikkiin.

Talotoimittajilta saatiin tarkennuksia sekä Teri-talojen että Jetta-talojen tarjousten osalta. Ihmetyttää miten joku kasa MDF-paneeliakin voi nykyaikana maksaa 3300€. Sehän on puristettua kierrätyspahvia, eikä edes puuta...

Olen koittanut saada yhteyttä myös Kodikas-taloihin ja Kannustalon edustajaan. Ensimmäiseen sain jätettyä soittopyynnön mutta ko. suunnittelija ei ole vielä asiaan palannut. Kannustalojen edustajan kanssa sain sentään asiaa vähän puhelimessa suunniteltua ja sovittua jo tiistai-aamuksi suunnittelusession. Laitoin vielä tarkentavia pyyntöjä tarjousta ajatellen tänään sähköpostilla perästä.

Josko vielä kerran katsoisi toimittajat "sillä silmällä" läpi ja mahdollisesti lisäisi 1-2 toimittajaa. Sen jälkeen noilla mennään tarjouskierroksen kanssa eteenpäin. Taitaa tehdä yllättävän tiukkaa se itse asetettu tavoite että 15.12. pitää olla talopaketti viimeistä piirtoa myöten suunniteltu ja kaupat plakkarissa. Voi olla että täytyy sittenkin siirtää takarajaa tammikuulle, jolloin rakennusluvan käsittely menisi väistämättä maaliskuun alun kokoukseen. Sitä aikaa ei sitten yhtä äkkiä olekaan enään niin ruhtinaallisesti.

Thermia maalämpöpumppujen edustaja otti tänään yhteyttä, lupasi tarjousta heti maanantaiksi. Myös Lämpöässän tarjousta odotellaan. Hiukan on alkanut se jänskättää että miten mahtaa sujua 600m maalämmön keruuputkiston veto jos tuo alapeltokin on yhtä perkuleen kivistä kun mitä nyt on putkilinjaa tehdessä nähty. No, se sentään voi tehdä vähän mutkia. Mutta kiven läpi sekään ei mene...