Mini-jääkausi taitaa olla todellisuutta koska tällä marraskuun viimeisellä täydellä viikolla ollaan todistettu hyvinkin arktisia oloja, lämpötilan pysytellessä -10C tietämissä ja lumen tuiskutessa. Jälleen kerran voi olla tyytyväinen lämpimistä sisähommista

Eilen saimme Teritaloilta muutospyynnöillämme päivitetyt suunnitelmat mukaan lukien havainnekuvat ja täytyy sanoa että ne näyttivät todella hyviltä!

Katselimme näitä oikein porukalla 42" töllöltä ja ulkomuodoissa ei ole oikeastaan mitään, mikä ei hivelisi silmää. Omaa käsialaa on mukana esimerkisi parvekkeen leveämmissä ikkunoissa ja sisääntulokuistin aumakatossa. Alla yksi esimerkki näistä havainnekuvista (terden puoli):

Ei itse asiassa myöskään pohjakuvissa mitään isompaa häikkää ollut, nekin oli nyt päivitetty 2010 eristevahvuuksille (jotka söivät pinta-alaa vain 1m2 pois) ja uusimmille esteettömyysvaatimuksille jotka esim. levensivät joitakin kulkuaukkoja ja ala-kerran WC:n pinta-alaa. Erittäin hyvää yhteistyötä tähän asti Rantala&Rantala arkkitehdin ja suunnittelijan kanssa. Näin sen pitäisi mennäkin.

Eilen oli myös varsinainen "maalämpö-päivä" koska tapasin aamulla ensin Thermian (toista) edustajaa jonka kanssa kävimme pitkät keskustelut, ja sitten vielä illalla ajelin Teiskon Terälahteen todistamaan Ekowellin pumpun toimintaa ihan livenä. Yksi asia mikä pohdituttaa on tällä hetkellä havaittavat erot mitoituksessa. Ero on jokseenkin iso jos puhutaan että

  • pumppu A: teho 8kW (todellinen 7,5kW) - varaaja 180L - maapiiri 400m (pyöristetty 330m:stä)
  • pumppu B: teho 11,5kW - varaaja 340L - maapiiri 600m (2 x 300m kiekat)

Tekniikka on tosin hieman erilaista. Toiset nojaa tulistukseen ja toiset vaihtoventtiilitekniikkaan. Herää kysymys että mitenkähän pulassa sellaiset "uusavuttomat" ihmiset ovat pian näitten valintojen edessä - pahimmillaan myyntimiehet vievät kuin pässiä narussa...

Tontilla ei ole näissä keleissä kovin kummallisia tehty, mitä nyt yksi harkkolava siirrettiin parempaan paikkaan ja hiukan risusavottaa tehtiin lasten kanssa. Siitä oheinen kuvakin:

Sitäkin mittailin että viimeisessä viemärin tarkistuskaivossa oli syvyyttä vaivaiset -149cm kaivon kanteen nähden. Tästä pitäisi sitten edetä vielä n. 22m talousakennuksen kulmalle ja n. 15m taloon eli 37m josta kertyy nousua luokkaa 55-60cm. Tuohan ei kuulosta muuten vielä pahalta (paitsi että joutuu eristämään) mutta tässä ei ole vielä huomioitu sitä että rakennuspaikka on itse asiassa jonkun verran montussa verrattuna tuohon kaivoon.... Rajut täytöt odottavat?

Jos nämä kelit jatkuvat yhtä hyisinä niin hyvin äkkiä vielä tälle syksylle aiottu maalämmön keruupiirin asennus ja yhden pitkän salaojan kaivuu lykkääntyvätkin keväälle. Puolen vuoden viive tietty hiukan noitten suhteen harmittaisi, mutta eivät ne silloinkaan monen päivän töitä ole.

Pankkikäynti ja samalla vakuutusten hoito kuntoon buukattu perjantaille.