Pakkanen on nyt paukkunut jo pari päivää -20C tuntumassa, joten olipa kiva ettei "ehditty" talvirakentajiksi juuri tähän aikaan. Normaalistihan tuon pitäisi vielä marraskuussa olla aika sujuvaa, mutta ei kyllä tänä vuonna. Jo reilun puolen tunnin oleskelu ulkona eilisiltana arkoi tehdä pakkasenpuremia kasvoihin, joten onneksi ei tarvi tuolla rähkiä aamusta iltaan.

Mutta muustakin kuin kelistä oli tarkoitus kirjoittaa

Huomenna on siis käynti Teritalojen edustajalla. Autotalli/varasto otettaisiin materiaalitoimituksena, pitkälle pystytetyn talon vastapainona. Ohessa yksi autotallin luonnoksista:

Tonttitie tulee siis tuolta oikealta ja kulkee tästä autotallin ja katoksen edestä poikittain. Koska tämä väli on kuitenkin sen 10m niin tähän jää luontevasti tilaa kääntää autoa tuonne talliin tai katokseen - eikä tarvi suoraan tehdä U-käännöstä vaan riittää "L" tullessa. Keltaisen väri ei ehkä ole ihan lopullinen, varsinainen Tikkurilan värikartta on vielä Sammonkadun Värisilmästä noutamatta (pyysin vasta viikko sitten..)

Tänään lähti Elisan talokaapeli tilaukseen, hinta oli tipahtanut siitä aiemmasta karttelihinnasta 1830€ kohtuullistettuun 1190€ (jollen väärin muista). Tiedä häntä onko tuokaan nyt vielä niin kohtuullinen, koska vielä pari-kolme vuotta sitten tuo oli alta 300€....

Taloteolta oltiin myös yhteyksissä, pyydetyt muutokset luonnoksiin ovat kuulemma vielä työn alla. Hinnasta ei vielä ollut mitään osviittaa koska niitä ei kuulemma kannata laskeskella ennen kuin on nuo suunnitelman detaljit tiedossa. Erona moniin muihin painotettiin sitä että kattoasennus olisi hyvä ottaa heiltä, kun taas ulkoseinien levytyksiä ei tehdä missään nimessä koska sähköputkituksia niissä ei valmiina ole. Platformin paikalla rakentaen pystytykseen mennee vähintäänkin 1.5kk mikä on selkeästi pitempi aika kuin suurelementeistä pystytykseen menevä noin 2 viikkoa.

Jaahas, täytyypä lopetella lurinat tähän ja siirtyä verkkopankkiin maksamaan mätkyt