Eli viime viikonloppuna tuli jo kierreltyä taas naapurienkuulemiset hakemassa papereihin, ja kun lopulliset lupakuvatkin tulivat tehtaalta toissapäivänä alkaa paperipinkka olla koko lailla kasassa. Sovittiin äsken että haen valmiiksi täytetyt paperit Teritalojen edustajalta huomisaamuna. Sitten pitää vielä synkata pääsuunnittelijan kanssa koska siellä kohtaan jos toiseenkin tarvitaan pääsuunnittelijan nimmareita, esimerkkinä vaikkapa energiaselvitykseen.

Nyt niillä hankituilla maalipurkeilla on sitten maalailtu muutamia paneelinpätkiä ja niitä on käyty ihan tontilla asti päivänvalossa (joka on harvinainen luonnonvara tähän aikaan vuodesta) katselemassa:

Kuvasta käy ilmi että 3 eri maalivalmistaja käsitys väristä "kartanonkeltainen" ei ole ihan kovin yhteneväinen Sen verran tämä kuitenkin auttoi eteenpäin että nyt tuo väri arvellaan olevan noitten kahden oikeanpuoleisen (vaaleimman) välimaastosta. 

LVI-suunnittelu pääsi alkamaan, kun toimitin nuo talotehtaan .dwg kuvat ja heitä edustavan suunnittelutoimiston tekemän asemapiirroksen palkkaamallemme LVI-suunnittelijalle. Erityisesti nuo ilmanvaihtoputkien vedot ovat sellaisia jotka jo tässä vaiheessa mietityttää, mutta eiköhän pätevä suunnittelija keksi niillekin optimireitit.

Sähkösuunnittelu on seuraava kiireellinen toimeksianto, koska kuvien pitää olla valmiit jo viikkoon 15 mennessä, eli nyt mennään viikolla 2, tähän jää noin 3 kuukautta minkä toki pitäisi reilusti riittää. Mutta ihan ensinnä meidän pitäisi tästäkin laittaa omat toiveet paperille asti.

Kohta lähden tapaamaan yhtä perhetuttua joka on ikänsä ollut rakennusalalla ja nyttemmin eläkkeellä. Hänestä toivon tähän projektiin sellaista "uskottua miestä" (vastaavan ohelle) jolta voi aina kysyä neuvoa kun sormi menee suuhun. Upeata omata tälläinen lähiystävä!