Lupapaperit saatiin vetämään suunnitellusti 18-tammikuuta mennessä ja lupaa odoteltiin tulevaksi jo 25-tammikuuta. Kuitenkaan vielä tähän päivään mennessä lupaa ei ole kuulunut, ainoa asia mistä tuli kyselyä oli tuo ILTO:n vuotuinen hyötysuhde kun energialaskelmassa oli käytetty siinä 70%:ia. No, tällä hetkellä suunnitteilla on tuo Enerventin Pandion eco EDE jossa hyötysuhde on 71%.

Vastaava oli sitten tuosta luvasta kysellytkin tällä viikolla ja ilmeisesti se on viivästynyt yksinkertaisesti siitä syystä että avainhenkilöitä on ollut työmatkoilla yms. Nyt nuo paperit ovat ilmeisesti koordinaatteja saamassa mittausosastolla. Saas nähdä vaikka tulisi lupa (tai luvat) vielä tällä viikolla

Talvista maisemaan Kuljusta, Myllykolusta n. 2km meidän tontilta

Sitten edellisen kirjoituksen myös LVI-suunnitelmat saapuivat ja täytyy sanoa että ne ovat todella hyvin tehdyt! Katselmoinnissa meni toki iso tovi koska kaikkiaan kahdeksassa kuvassa on niin paljon detaljia: vesijohdot, ja viemärit, vesikalusteet, ilmanvaihto putkitus ja -koneistus, lämmönjako (varsinainen lattialämmitys suunnitelma tulee lattialämmityksen toimittajalta - joka ei vielä ole tiedossa, koska on saatu vasta yksi tarjous, Warmialta), radonputkitus (pakollinen näillä main!), salojitus esim. sokkelille, sekä sadevesien poisto eli rännit, kaivot, jne. Todella vähän keksin noihin kuviin mitään parannettavaa, muutamia tarkentavia kysymyksiä sentään.

Sähkösuunnittelija on myös valittu, mutta pallo on nyt meidän päässä laittaa toiveita paperille asti. Tuon pohjalta sitten sähkösuunnittelija vasta aloittaa työnsä. Ihan ekaks pitäisi kopsata pohjia tähän suttailuun. Deadline on onneksi vasta viikko 15, jolloin suunnitelmat pitää olla tehtaalla jotta osaavat laittaa rasiapohjat oikeisiin kohtiin elementeissä.

Tärkeä ammattilainen myös tälläisessä talopakettiratkaisussa on timpuri. Nyt olen käynyt tapaamassa sekä 1-miehen firman tekijämiestä sekä 4-6 hengen firman nokkamiestä. Tuntihinnassa ei ole eroa kuin parin euron luokkaa mutta olisin nyt valmis kallistumaan tuohon 1-miehen firmaan jo siitä syystä että hän lupaa tehdä vain yhtä työmaata kerrallaan. On tavallaan mieltä rauhoittavaa kun ei tarvi koko ajan pollata että "onko meillä joku töissä"....

Tarjouksia on liudasta eri asioita, välipohjan kipsivalu (FE80) on yksi niistä ja tähän olen saanut 2 tarjousta, kumpikin on tälle 81m2 lattialle tuolla kolmen ja puolen tonnin nurkissa. Eilen sitten laskin että vastaava lattia levyratkaisuna (= 15mm + 13mm EK + väleihin hiekka&laastimassa) tekisi noin puolet tuosta, vaikka timpuri tekisi siinä töitä luokkaa 3 päivää - oletus siis että itse ehtisi tuota näpräämään. Tässä on siis oiva rako säästää pari tonnia, eihän sen meidän hyvin eristetyn yläkerran nyt pitäisi muutenkaan olla lämmönluovutuksen tehokkuudesta kiinni...?

Maalämpöpumpun tilaus alkaa olemaan loppusuoralla, eilen kävin toistamiseen tapaamaan toista Termian edustajista ja tämä tarjous on koko lailla sama kuin mitä sain jo aiemmin toiselta Pirkanmaalla toimivalta edustajalta. Tehdas kun myy samalla hintaa ulos niin ei siinä taida isommin pystyä keskenään hinnalla kilpailemaan.

Perustussuunnitelmia odotellaan kunhan tehdas toimittaa jotkin mittakuvat. Tämä olisi sikäli oleellista että aika pian pitäisi päästä pyytämään tarjouksia noista perustuspaketeista (harkot, raudat, laastit, eristeet, ja salaojat nyt ainakin...)

Sokerina pohjalla: pääsin ihan käytännön rakentelun makuun kun tein pihavajaa varten 3 seinänrungoista. Perjantaina teen varmaan viimeisenkin, mallaan siihen ostamani varasto-oven ja paneloin nämä valmiiksi. Lopuksi kuljetan nämä seinät tontille kasausta odottamaan.