Tässä vaiheessa meillä aloitti myös täyspäiväinen kirvesmies hommat.

Hänelle oli tosiaan jo tehty valmiiksi noita anturamuottien siivuja ja tällä anturan muotituksella lähdettiin liikkeelle. Rakennuksessahan on mutkia ihan riittävästi ja myös kaikki kuistit ja terassit tulevat oikein anturan kanssa eikä minkään yksittäisten pilareitten varaan joten muotittamista oli kyllä melko lailla. 4" lautaa sai hakea useaan otteeseen kun ei ollut tajunnut tilata kokonaista nippua heti alkuunsa!

Anturoita päästiin valamaan suunnitellusti vappuviikon perjantaina. Betonia tuli kahdella Laurilan Betonin autolla (toinen oli pumppuauto), kaikkiaan betonia oli tilattu reilusti eli 8.3m3 mutta kyllä sitä sitten jäikin yli noin 1m3...

Jo vapunaattona (lauantaina, jolloin taas kivasti aurinkokin paistoi...) päästiin anturoihin räpsäämään sokkelilinjoja ja pehmeään betoniin oli myös miellyttävämpää lyödä linjalautojen reivejä varten lossit kuin mitä olisi ollut sitten seuraavana maanantaina betonin ollessa jo kovaa.

Yllä valmis anturavalu heti tuoreeltaan.

Sokkeli muuraus kevytsoraharkoista päästiinkin aloittamaan sitten heti maanantaina. Alimmat 3 varvia tulivat 250mm leveästä harkosta, ja 2 ylintä sitten kapeammasta eli 200mm leveästä.

Yllä: ensimmäinen harkkovarvi alkaa olla ekan päivän iltana lähes valmis.

Talon keskivaiheille alettiin rakentavaan myös kantaville pilareille ja takalle jalustaa Lammin betonimuottiharkoista. 250x250 pilarimuottiharkot näkyvät kuvassa etuoikealla, takapedin tarpeita oikeassa reunassa:

Takan jalusta puoliksi muurattuna:

Ja perusmuuri se sen kuin vain kohoaa, tässä jo täydessä korkeudessa itse talon osuudelta:

Lopulta koko sokkeli on muurattu ja kuvassa jo alaviistekin anturan päälle kuivumassa. Etukuistiin on jo alettu sovittamaan eristeitäkin. Koko sokkelin muurauksessa meni pätevältä ammattilaiselta viikko, mikä oli mielestäni hyvä suoritus.

Jatketaan tästä.