Pientä haipakkaa pitää koska huomenna pitäisi jättää koko paperinivaska kuntaan liittyen tähän (osayleiskaava-alueella) vaadittavaan suunnittelutarveratkaisuhakemukseen. (Melkoinen sanahirviö muuten

Tuohon kun pitäisi olla jo. mm. alustava asemapiirros. No, tälläisestä toimitinkin ma iltanana mitat arkkitehtisuunnittelijalle, jotka oli nekin pähkäilty oikeastaan yhdellä pikaisella mittauskäynnillä määräalalla maanantai-iltana (mitäs ne sanoikaan juosten k... no, ei nyt kait sentään. Hyvää ja nopeasti..) No, tänään sitten aamusta kuulin että hahmotelmien formaatti ei ollut auennut rakennusarkkitehdin koneella, joten lähetin ne uudelleen. Tilanne saatiin nopeasti haltuun sillä ensimmäinen ehdotus "assarista" saapui jo pian puolen päivän aikaan. Ne pitäisi saada tänään printtaukseen, aamuun menee varmaan niitten haku (en pysty ainakaan kotona mitään A3-kokosia 1:500 kuvia printtailemaan, ei ole yleensä tarvetta).

Isompi jalkatyö tänään on myös tuo naapureitten kuulemiskierros. Onneksi varsinaisia naapureita on vain 2 ja niistä toinenkin on määräalan myyjä. Yllättyisin jos hän vastustaa tätä hanketta!

Lisäksi pitää kuulla 2 lähinaapuria joiden kanssa ei ole yhteistä rajaa mutta on kuitenkin yhteinen (yksityis)tie. Heidän elämäänsä kun tällä hankkeella on selvästikin vaikutusta niin kuuleminen toki tarpeen tuon vuoksi. Samalla pitäisi varmaan keskustella mikä tuolle ykstyistielle tulisi nimeksi, kun kolmas asukas samalle tielle aiheuttaa päätien numeroitten loppumista ja sitä varten tämäkin tie pitäisi sitten nimetä (ja naapuritalot numeroida uudelleen toki..) Kun nyt ei ihan tyhmää nimeä tulisi.. Lapset ehdottivat "turmiontietä" ja "mierontietä" - ehkä parempiakin löytyy.. Määräalan nykyisen maanomistajan ehdottama Säkkijärventie ei ole saanut isompaa kannatusta.

Pankkiin pitäisi mennä perjantaina. Alustavaa budjetointia tonttiin liittyvistä kuluista. Vasta näiden jälkeen pääsee laskeskelemaan itse rakentamisen kustannuksia

 

Kauppahinta                                                         xx.xxx €

Varainsiirtovero                                                    4%  x  kauppahinta €

Sähköliittymä 3x25A (Vattenfall)                      3.110€

Vesiosuuskunnan (Ruotasjärven) liityntä     13.000€

Elisa talokaapeli (puh/tietoliikenne)               1.800€

Tonttitien rakentaminen (n. 70m)                   10.000€ (arvio! Kommentteja?)

Suunnittelutarveratkaisu haku (myönt.)         340€

Arkkitehtisuunnittelu em. hakemukseen       300€

Rakennusluvat                                                    1.550€

Kaivurityö maalämpöputkistolle                       1.000€

Maalämpöputki (500m a 2€/m)                         1.000€

Mahdollinen maaperätutkimus (perustus)    2.000€

Pientarvikkeet, työkalut         +                            500€

          = aikas paljon euroja ...

Aiempi hakemus on kesäkuulta, toivottavasti käynti menisi lähinnä sen tietojen päivityksellä.