Kyllä odottavan aika on pitkä! Ei ole siis vieläkään kuulunut viime torstain kokouksen päätöksistä yhtikäs mitään vaikka nyt mennään jo tiistaissa - ehkä tänään tulee sitten edes kirje. Luulisi ettei menisi näin paljon aikaa saada pöytäkirjaa kunnan sivuille näkyville. Kait se pitää ensin kiertää jossain tarkastettavana tms.

Odottellessa haeskelin "kertauksen vuoksi" näkysälle nuo seuraavan vaiheen eli rakennusluvan vaatimukset, katsotaanpa mitä niistä osaa sanoa:

- Rakennuslupahakemus - toki joo...

- Omistusoikeuden osoittaminen; esim. lainhuutotodistus tai kauppakirjakopio - järjestyy kunhan kaupat on saatettu loppuun

- Lainvoimainen poikkeuslupa tai suunnittelutarveratkaisu (Hallinto-oikeuden leimaama) - tämä toivottavasti on "jo olemassa"

- Jätevesisuunnitelma (pätevän suunnittelijan laatima) - tälläistä ei ole, eli vastaavalta kysymään sopivaa suunnittelijaa, olikohan tämä kvv-suunnittelijan työtä?

- Melu- ja tärinäselvitys (pätevä suunnittelija) - aika turha meidän "korvessa" mutta jotenkin tämäkin pykälä pitää täytää. Ehkä vastaavan tekemä kelpaisi..

- Karttaotteet (Kunnan palvelupisteestä - maksullinen) - löytyvät kunnasta

- Kaavamääräykset (Kunnan palvelupisteestä - maksullinen) - ei koske meitä?

- Yhteen sidotut ja Suunnittelijan allekirjoittamat rakennuslupa piirustukset (Uudiskohteissa 3 sarjaa, muissa 2 sarjaa - pätevä suunnittelija) - odotusarvoisesti talotoimittajalta

- Tarvittavat rakennushanke lomakkeet (RH1, RH2, RH5, RK-9) - kaikkiko nämä? Luultavasti ei mutta tämä vaatii pistäytymistä kunnan palvelupisteessä (kas kun ei tullut jo viimeksi mieleen näitä kysyä... Eilen ovet olivat jo kiinni kun kävin ilmoitustauluakin kuikuilemassa..)

- Naapurit (Ilmoitus, kuuleminen tai suostumus) - ilmoitus/kuuleminen riittänee ja onneksi ei ole montaa naapuria:)

- Rakennettavuusselvitys (pohjatutkimus/kairaus- pätevä suunnittelija) - tästä pitää puhella lisää vastaavan kanssa

- Ulkoväriselostus - Tikkurilan värikartta käteen, pääväri luultavasti keltainen, punainen tiilikatto ja valkoiset tehosteet. Ei paha, olen tälläisen tehnyt jokus autokatos rakennuslupaa varten.

- Selvitys rakennuspaikalla tarvittavasta asiain vireilläolosta tiedottamisesta - eli se keltainen plakaatti pystyyn tontin kulmalle. Vieläköhän mulla olis vanha tollainen tallessa, eipä taida.

Tänään sitten poikkemaan Jettataloihin Nokialle. Kyllä ne Koivula 162 ja Mustikka ovat ne mallit joista lähdetään sorvaamaan.

Tulisi nyt päätöksiä niin pääsis myös hihat kääriin ihan lapion varressakin