Kaupanteko määräalasta on sitten ylihuomenna tiistaina. Tähän liittyvistä asioista oli pitkä puhelu perjantaina pankin kanssa. Kauppakirjaluonnokseen oli tullut aika monta kommenttia sen tarkastaneelta kaupanvahvistajalta, mutta olen nyt tehnyt nuo ehdotetut muutokset ja toimittanut tämän ehdotelman edelleen myyjäpuolelle. Toivottavasti ei ole ihan mennyt kaffet väärään kurkkuun kun ei ole vielä mitään kuulunut takaisin (2 päivään)

Pankin lainaneuvottelija kyseli myös tarkennettua kustannusarviota. Tänään ja eilen on sitten tullut pelailtua kierrokset talopeliä. Melko keskiarvoisella laatutasolla ilman omantyön osuutta arvioksi tuli nyt 390.000€. Panostamalla täysillä myös omatoimisuuteen aina kun mahdollista tuosta voisi olla laskennallisesti saada jopa 40.000€ pois. Onhan se 350.000€ myös sikapaljon, mutta tyytyväinen voisi olla jos edes lähelle tuota pääsisi. Jos päältä 400.000€ mennään niin sitten ei ainakaan ole budjetti pitänyt

Maalämpökuviot ovat jatkuneet lähinnä opiskelun muodossa, ja tarjousten pollausten. Aktiivisen Ekowellin edustajan kanssa käyty puhelu nosti esiin sellaisen asian että erityisesti maalämmön kanssa lattian lämmönluovutus ominaisuuksiin on syytä kiinnittää huomiota. Periaatteessa (kuulemma) systeemi toimii sen heikoimman lenkin ehdoilla, ja käytännössä tuo monesti on välipohjan rakenne koska alapohja on kuitenkin massiivinen betonilaatta tuohon verrattuna.

Tutustuin siksi pumpattaviin (kipsi)lattiamassoihin tarkemmin, esim. Knaufin valikoimista löytyy seuraavat:
FE 50 Largo, lujuusluokka AE 20
FE 80 Allegro, lujuusluokka AE 30

Tuon massan menekki on 18kg/m2/1cm ja hinta luokkaa 217€/tn joten karkea laskelma 74,5m2 yläkerran 5cm paksuisen kipsivalun materiaalikulusta on 1455€. Tuo kuulostaa kovalta mutta sitten laskin 3x kerroksisen kipsilevyrakenteen ja siihen menee jo levyihin luokkaa 970€. Kun taas työvaihe on paljon nopeampi pumpattaessa, ovat nämä silloin melko kilpailukykyiset kustannuksissa. Etuna on myös natinattomuus ja parempi askeläänten eristys. Harkitsen vakavasti!

 

Grundfos PE-FLEX pumppaamosta: Pyysin tästä tarjouksen myös vesiliittymän urakoijalta, mutta olen koittanut etsiä muitakin tarjoajia. Vesiliittymän urakoijaa en aio kilpailuttaa koska tämä firma on pääosin tehnyt myös muut vesiosuuskunnan työt, joten vastaavaa taustaa omaavaa urakoijaa ei hevillä löytäisi - tuskin edes jazzilla...

Huomenissa pitäisi mennä Taloteolle käymään, mutta ainakin itse haluan ottaa eri pohjan suunnittelun pohjalle kuin aiemmin mietityn Katajarinne181-mallin. Nyt voisi vaikka luonnosmallisto2:sta löydetty 2-166c toimia suunnittelun pohjana. Koko pitäisi kuitenkin olla vertailukelpoisen lähellä muita tarjokkaita, tietysti.

Taloteko luonnos 2-166c - tästä tosin tuo ulkoneva tekninen tila luultavasti pois ja toiseen päähän erkkeri tilalle.

On tässä vielä muitakin toimittajia tullut tutkailtua; Rautian myymä Kotitalo tuli katsottua aika tarkkaan läpi. Vaikka tuollaisen ottaisi kaikilla omatoimirakentajan optioilla (esim. ulkoverhous), parhailla katto päälle -asennuksilla yms. niin hinta tuntuisi jäävän 20 tuhatta esim. Teritaloa alemmas. Koristeellisuudella (ja laadulla?) on hintansa.

Toinen mitä nyt katsoin tarkemmin oli Hartman Koti, ja sieltä eritoten nämä Tähtikodit. Poikkeavasti useampiin toimittajiin Hartman tarjoaa valmiita perustuksia myös, ja tyypillisesti sen jälkeen säältä suojaan rakennettuna. Kaikenkarvaiset keittiökonepaketit yms. alkoivat sitten kuitenkin tökkimään kun samaan aikaan edes nuo suurelementit eivät olleet loppuunasti tehtyjä, vaan esim. höyrynsulut tulevat irtotavarana. Melko hintava ("optimina" katsotut mallit 114t€ luokkaa), jonka vertailu on vaikeahkoa tuollaisen poikkeavan sisällön takia. Ei ehkä pääse jatkoon...